Elkészítése
Először a főzeléket készítjük el.
Ehhez a borsót, a cukrot, a húsleves kockát és a sót egy edénybe tesszük és a vízzel felöntve felforraljuk.
A lisztet a tejjel kézi habverő segítségével csomómentesre keverjük, majd folyamatos keverés mellett a borsóhoz adjuk. Amint besűrűsödik, készen is van.
A krumplit megtisztítjuk és felkockázzuk, majd sós vízben megfőzzük. Mikor megpuhult, akkor krumplinyomón áttörjük és langyosra hűtjük. A sajtot lereszeljük, a virslit 10 részre vágjuk.
A lisztet, a sajtot, a krumplit és a fűszereket egy tálba tesszük, majd egyneművé gyúrjuk. Ha nem akar összeállni, akkor egy-két csepp vizet adunk hozzá.
A tésztát 10 részre osztjuk és egyesével ellapítjuk őket. Közepükre egy-egy virslit teszünk, majd a tésztát ráhajtogatjuk és golyókat formálunk belőle. A kész golyókat lisztezett tányérra tesszük.
Az olajat felforrósítjuk, majd a golyókat mérsékelt lángon, fröcsögésgátló háló alatt 10 perc alatt pirosra sütjük.
Bármilyen más főzelék mellé, salátákkal fogyasztva, de még mártogatóssal kínálva partikajaként is remek választás.

