Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Zöldborsófőzelék sajtos virsliropogóssal recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Zőzelékhez

  • 300 g zöldborsó
  • 500 ml víz
  • 150 ml tej
  • 2 evőkanál finomliszt
  • 2 teáskanál barna cukor
  • 0,5 darab tyúkhúsleves kocka
  • só

Virsliropogóshoz (10 darabhoz)

  • 2 darab virsli
  • 20 dkg krumpli
  • 5 dkg finomliszt
  • 10 dkg sajt
  • bazsalikom
  • bors
  • só
  • 5 dl olaj

Elkészítése

Először a főzeléket készítjük el.

Ehhez a borsót, a cukrot, a húsleves kockát és a sót egy edénybe tesszük és a vízzel felöntve felforraljuk.

A lisztet a tejjel kézi habverő segítségével csomómentesre keverjük, majd folyamatos keverés mellett a borsóhoz adjuk. Amint besűrűsödik, készen is van.

A krumplit megtisztítjuk és felkockázzuk, majd sós vízben megfőzzük. Mikor megpuhult, akkor krumplinyomón áttörjük és langyosra hűtjük. A sajtot lereszeljük, a virslit 10 részre vágjuk.

A lisztet, a sajtot, a krumplit és a fűszereket egy tálba tesszük, majd egyneművé gyúrjuk. Ha nem akar összeállni, akkor egy-két csepp vizet adunk hozzá.

A tésztát 10 részre osztjuk és egyesével ellapítjuk őket. Közepükre egy-egy virslit teszünk, majd a tésztát ráhajtogatjuk és golyókat formálunk belőle. A kész golyókat lisztezett tányérra tesszük.

Az olajat felforrósítjuk, majd a golyókat mérsékelt lángon, fröcsögésgátló háló alatt 10 perc alatt pirosra sütjük.

Bármilyen más főzelék mellé, salátákkal fogyasztva, de még mártogatóssal kínálva partikajaként is remek választás.

https://receptneked.wps.hu/fozelekek/zoldborsofozelek-sajtos-virsliropogossal/