Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Zöldborsópüré hallal recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Zöldborsópüréhez

  • 1 kg zöldborsó
  • 1 teáskanál őrölt gyömbér
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 150 g tejföl

Halhoz

  • 1 kg halfilé ( vagy más hús is jó)
  • 15 dkg finomliszt
  • 4 db tojás (felverve )
  • 3 evőkanál sör (ízlés kérdése)
  • fokhagyma
  • só
  • bors
  • ketchup
Zöldborsópüré hallal

Elkészítése

A zöldborsót feltesszük főni annyi vízben ami éppen ellepi. Mikor felforr sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk a gyömbért is, és a zúzott fokhagymát. Mire elforr a leve a borsó vaj puha lesz. Ekkor hozzáadjuk a tejfölt és az egészet összeturmixoljuk.

A halhoz a hal kivételével mindent összekeverünk, hogy jó sűrű masszát kapjunk. A halat belemártjuk, olajban kisütjük, majd sütés után karikázzuk.

A pürével együtt tálaljuk. Jó étvágyat hozzá. 

 

https://receptneked.wps.hu/fozelekek/zoldborsopure-hallal/