Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

10 perces csokis finomság recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 3 tábla tejcsokoládé ( 30 dkg )
  • 0,5 liter habtejszín
  • 3 evőkanál cukor
  • 2 db tojássárgája

Elkészítése

A csokoládét apró darabokra törjük, néhány kockát félreteszünk a tetejére való reszeléshez. Egy deciliter habtejszínt összekeverünk a tojássárgájákkal, majd lassú tűzön felforraljuk. Azonnal ráöntjük a feldarabolt csokoládéra, és simára keverjük, hogy krémes állagot kapjunk.

A maradék habtejszínhez hozzáadjuk a cukrot, majd kemény habbá verjük. Ezt a habot óvatosan összeforgatjuk a csokoládés masszával, ügyelve arra, hogy ne törjük össze a habot.

Az elkészült mousse-t desszertes poharakba adagoljuk, a tetejére csokoládét reszelünk. Fél órára hűtőbe tesszük, hogy lehűljön és összeálljon.

https://receptneked.wps.hu/gyors/10-perces-csokis-finomsag/