Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Almafánk recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 0,5 kg alma (reszelve)
  • 0,5 csomag sütőpor
  • fahéj
  • finomliszt (annyi, hogy formàzható legyen)
  • csipet só
  • olaj a sütéshez

Elkészítése

A reszelt almához hozzákeverjük (levét kinyomkodtam) az őrölt fahéjat és a sütőport. Ha ezzel megvagyunk, adunk hozzá lisztet, annyit, hogy a massza formázható legyen, majd keverünk hozzá ízlés szerinti cukrot és egy csipet sót.

Mikor elkészült a massza, egy evőkanál segítségével (ha mutatósra szeretnénk a két kezünkkel) forró olajba szaggatjuk vagy golyókat formázunk és pár perc alatt aranybarnára sütjük minden oldalát.

https://receptneked.wps.hu/gyors/almafank-3/