Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Almás máglyarakás recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Alaphoz

  • 8 darab szikkadt kifli
  • 700 ml tej
  • 2 teáskanál vaníliaaroma
  • 6 tojássárgája
  • 120 g cukor

Almás réteghez

  • 1 kg alma
  • 30 g margarin
  • 40 g cukor
  • 1 teáskanál őrölt fahéj

Kenéséhez

  • baracklekvár

Hab

  • 6 tojásfehérje
  • pár csepp citromlé
  • 50 g porcukor
  • margarin
  • zsemlemorzsa

Elkészítése

A kiflit felkarikázzuk. A tejet a vaníliával együtt felforraljuk. Lehúzzuk a tűzről, hagyjuk kicsit hűlni, majd belekeverjük a kiflikarikákat. Állni hagyjuk, amíg a kifli teljesen beszívja a tejet.

A tojássárgákat a cukorral konyhai robotgéppel (habverővel) először a legalacsonyabb, majd pedig a legmagasabb fokozaton 1 percig verjük, végül hozzákeverjük a kiflihez.

A keverék felét a kivajazott, zsemlemorzsával megszórt tepsibe simítjuk.

Az almákat megmossuk, meghámozzuk, majd kis kockákra vágjuk. Egy edényben felolvasztjuk a margarint, majd az almakockákat a cukorral és a fahéjjal együtt 4-5 perc alatt félpuhára pároljuk.

A kiflirétegen eloszlatjuk a párolt almát, majd befedjük a többi kiflivel. A tetejét egyenletesen megkenjük baracklekvárral. A sütőformát a sütő alsó harmadába toljuk és a süteményt megsütjük 180 fokon kb 25 perc alatt.

A tojásfehérjéket konyhai robotgéppel először a legalacsonyabb, majd pedig a legmagasabb fokozaton félkemény habbá verjük. Hozzáadjuk a citromlevet, majd apránként a porcukrot és kemény habbá verjük.

A habot a lekváros kiflirétegre simítjuk. A süteményt visszatoljuk a sütőbe és addig sütjük, amíg a hab világosbarna lesz (ez kb 6-8 perc).

Kihűlve szeleteljük.

https://receptneked.wps.hu/gyors/almas-maglyarakas/