Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Aprópecsenye körettel recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Húshoz

  • 50 dkg sertés apró hús
  • 5 evőkanál olaj
  • 3 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • bors
  • só

Körethez

  • 6 darab burgonya
  • 2 darab zsemle
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • kevés fűszerpaprika
  • 1 evőkanál finomliszt
  • kevés tej

Elkészítése

A húst másfél-két centtiméteres csíkokra, a hagymát apró kockákra vágjuk fel. Olajon az egészet megdinszteljük, majd egy kevés víz hozzáadásával puhára pároljuk.

Fokhagymával, sóval és borssal tetszés szerint ízesítjük. Ha a hús kifehéredik, szükség szerint vizet öntünk alá és pároljuk tovább.

A burgonyákat nyersen meghámozzuk, lereszeljük és félretesszük.

Kevés tejben megáztatjuk a zsemléket. Az apróra vágott hagymát forró olajon megpirítjuk. A kinyomkodott zsemlét és a pírított hagymát hozzáadjuk a reszelt burgonyához és ízesítjük fűszerekkel.

Miután alaposan, összedolgoztuk evőkanállal beletesszük a forró olajba és szép pirosra sütjük mindkét oldalát.

https://receptneked.wps.hu/gyors/apropecsenye-korettel/