Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Arborétum ínyenc tojásai recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 8 tojás
  • 4 kávéskanál fagyos zsír
  • 4 kávéskanál zsemlemorzsa
  • 2 evőkanál mustár
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • petrezselyemzöld ízlés szerint
  • 140 g tejföl

Elkészítése

A tojásokat keményre főzzük. Ha kihűlt megpucoljuk és hosszában félbevárjuk.

A tojások fehérjét hőálló tálba tesszük. A tojások sárgáját pedig deszkán apróra vágjuk. Hozzáadjuk a zsírt, a zsemlemorzsát, a mustárt, a fűszereket és annyi tejfölt, hogy könnyű, rémes állagot kapjunk. Jól összekeverjük a masszát.

A tejfölös-mustáros krémet visszatöltjük a tojásfehérjékbe. A visszamaradt tojáskrémhez hozzáadunk még tejfölt és a jénaiban lévő töltött tojásokra öntjük.

Így kezdjük el sütni forró, 180 fokos sütőben, mindaddig amíg meg nem pirul a teteje.

https://receptneked.wps.hu/gyors/arboretum-inyenc-tojasai/