Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Babos finomság recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 2 konzerv vörösbab
  • 3 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 15 dkg füstölt kolbász
  • 3 evőkanál lecsó
  • 15 dkg füstölt szalonna
  • 1 teáskanál mustár
  • 1 darab babérlevél
  • 1 evőkanál őrölt pirospaprika
  • 1 kávéskanál majoránna
  • só
  • bors

Elkészítése

A kockára vágott szalonnát zsíron lepirítjuk. Beletesszük a karikákra vágott vöröshagymát és üvegesre sütjük. Rádobjuk a karikára vágott kolbászt és a zúzott fokhagymát.

Kis idő után beleöntjük a babot a levével együtt, valamint a lecsót és a fűszereket. Negyed óra alatt készre főzzük.

Akkor jó, ha a leve már besűrűsödött.

https://receptneked.wps.hu/gyors/babos-finomsag/