Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Baconbe tekert burgonya fűszeresen recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1,5 kg burgonya
  • 25-30 dkg bacon
  • 3 nagy fej vöröshagyma
  • ételízesítő
  • zsír

Elkészítése

A burgonyát megtisztítjuk, majd félbe vagy negyedekbe vágjuk a méretétől függően. Egy tálba szórjuk az ételízesítőt, és a burgonyagerezdeket alaposan beleforgatjuk. Ezután minden darabot baconcsíkba göngyölünk.

Egy tepsit vékonyan kizsírozunk, majd szorosan egymás mellé helyezzük a baconbe tekert burgonyákat. A tetejükre karikákra vágott vöröshagymát szórunk, és kb. 1 dl vizet öntünk alá. A tepsit alufóliával lefedjük, és 180 fokra előmelegített sütőben addig pároljuk, amíg a burgonya megpuhul.

Ezután a fóliát levesszük, és addig sütjük tovább, amíg a bacon szépen megpirul. Forrón, köretként vagy önálló fogásként tálaljuk.

Tipp

A burgonyát ízesíthetjük fokhagymaporral, rozmaringgal vagy csilipaprikával is, így még izgalmasabb ízeket kapunk. Ha szeretnénk, a végén reszelt sajtot is szórhatunk a tetejére, amely ráolvadva krémesebbé teszi az ételt.

https://receptneked.wps.hu/gyors/baconbe-tekert-burgonya-fuszeresen/