A burgonyát megtisztítjuk, majd félbe vagy negyedekbe vágjuk a méretétől függően. Egy tálba szórjuk az ételízesítőt, és a burgonyagerezdeket alaposan beleforgatjuk. Ezután minden darabot baconcsíkba göngyölünk.
Egy tepsit vékonyan kizsírozunk, majd szorosan egymás mellé helyezzük a baconbe tekert burgonyákat. A tetejükre karikákra vágott vöröshagymát szórunk, és kb. 1 dl vizet öntünk alá. A tepsit alufóliával lefedjük, és 180 fokra előmelegített sütőben addig pároljuk, amíg a burgonya megpuhul.
Ezután a fóliát levesszük, és addig sütjük tovább, amíg a bacon szépen megpirul. Forrón, köretként vagy önálló fogásként tálaljuk.
Tipp
A burgonyát ízesíthetjük fokhagymaporral, rozmaringgal vagy csilipaprikával is, így még izgalmasabb ízeket kapunk. Ha szeretnénk, a végén reszelt sajtot is szórhatunk a tetejére, amely ráolvadva krémesebbé teszi az ételt.