Elkészítése
Előkészítés:
A hagymát megtisztítjuk és körülbelül fél centiméter vastag karikákra szeleteljük.
Összeállítás és sütés:
Minden hagymakarikára egy darab csirkemájat helyezünk, majd szorosan betekerjük egy szelet baconnel.
A tepsit vékonyan kizsírozzuk, majd egymás mellé tesszük a baconbe tekert csirkemájas hagymakarikákat. Előmelegített sütőben, 170 fokon addig sütjük, amíg a bacon szépen megpirul és a máj teljesen átsül.
Tálalás:
A kész fogást forrón tálaljuk. Krumplipüré illik hozzá legjobban, de kínálhatjuk párolt rizzsel vagy friss salátával is.
Tipp
Ha pikánsabb ízt szeretnénk, akkor a csirkemájat sütés előtt megszórhatjuk kevés frissen őrölt borssal vagy egy leheletnyi majoránnával. A bacon alá tehetünk vékony szelet almát is, ami szuper ízt és kontrasztot ad az ételnek.

