Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Gyors ételek receptjei

Baconos csirkemáj hagymaágyon

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Ez az egyszerű, de ízletes étel a csirkemájat és a bacon füstös aromáját ötvözi. A hagymakarikák plusz ízt és szaftosságot adnak a fogásnak, amely jól illik burgonyaköret mellé.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
vhajni81
Beküldte: 2017.11.27.

Hozzávalók:

Elkészítése

Előkészítés:

A hagymát megtisztítjuk és körülbelül fél centiméter vastag karikákra szeleteljük.

Összeállítás és sütés:

Minden hagymakarikára egy darab csirkemájat helyezünk, majd szorosan betekerjük egy szelet baconnel.

A tepsit vékonyan kizsírozzuk, majd egymás mellé tesszük a baconbe tekert csirkemájas hagymakarikákat. Előmelegített sütőben, 170 fokon addig sütjük, amíg a bacon szépen megpirul és a máj teljesen átsül.

Tálalás:

A kész fogást forrón tálaljuk. Krumplipüré illik hozzá legjobban, de kínálhatjuk párolt rizzsel vagy friss salátával is.

Tipp

Ha pikánsabb ízt szeretnénk, akkor a csirkemájat sütés előtt megszórhatjuk kevés frissen őrölt borssal vagy egy leheletnyi majoránnával. A bacon alá tehetünk vékony szelet almát is, ami szuper ízt és kontrasztot ad az ételnek.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Ebéd
vhajni81
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is