Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Baconos csirkemáj hagymaágyon recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók:

  • 15 darab csirkemáj
  • 15 darab hagymakarika
  • 15 szeletelt bacon

Elkészítése

Előkészítés:

A hagymát megtisztítjuk és körülbelül fél centiméter vastag karikákra szeleteljük.

Összeállítás és sütés:

Minden hagymakarikára egy darab csirkemájat helyezünk, majd szorosan betekerjük egy szelet baconnel.

A tepsit vékonyan kizsírozzuk, majd egymás mellé tesszük a baconbe tekert csirkemájas hagymakarikákat. Előmelegített sütőben, 170 fokon addig sütjük, amíg a bacon szépen megpirul és a máj teljesen átsül.

Tálalás:

A kész fogást forrón tálaljuk. Krumplipüré illik hozzá legjobban, de kínálhatjuk párolt rizzsel vagy friss salátával is.

Tipp

Ha pikánsabb ízt szeretnénk, akkor a csirkemájat sütés előtt megszórhatjuk kevés frissen őrölt borssal vagy egy leheletnyi majoránnával. A bacon alá tehetünk vékony szelet almát is, ami szuper ízt és kontrasztot ad az ételnek.

https://receptneked.wps.hu/gyors/baconos-csirkemaj-hagyma-agyon/