Elkészítése
Nokedli elkészítése
Egy nagyobb lábasban vizet forralunk, majd sóval ízesítjük. Közben két tojást felverünk, hozzáadjuk a lisztet, egy kevés sót és fél deci vizet. Elkezdjük összedolgozni a tésztát, és ha szükséges, még apránként adunk hozzá vizet, hogy a nokedli megfelelő állagú legyen.
A tésztát nokedliszaggatóval a forrásban lévő vízbe szaggatjuk. Addig főzzük, amíg a nokedlik feljönnek a víz tetejére, közben időnként megkeverjük, hogy ne ragadjanak össze. A főzővízbe egy kevés olajat is tehetünk. Amikor elkészült, szűrőn leszűrjük, majd hideg vízzel átöblítjük.
Bacon és tojás hozzáadása
Egy nagyobb serpenyőben kevés olajon megpirítjuk a kockázott bacont, majd hozzáadjuk a kifőtt nokedlit, és jól összeforgatjuk. A maradék nyolc tojást felverjük, sóval ízesítjük, majd a nokedlire öntjük. Folyamatosan kevergetve addig sütjük, amíg a tojás meg nem szilárdul és szépen bevonja a nokedlit.
Az elkészült ételt friss salátával tálaljuk.
Tipp
Ha szeretnénk még tartalmasabbá tenni, a tojásos nokedlit megszórhatjuk reszelt sajttal a sütés végén. Füstölt szalonna helyett sonkával vagy kolbásszal is elkészíthetjük, így új ízeket kapunk.
