Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Baconos tojásos nokedli recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg finomliszt
  • 10 db tojás
  • 20 dkg kockázott bacon
  • kevés étolaj
  • víz

Elkészítése

Nokedli elkészítése

Egy nagyobb lábasban vizet forralunk, majd sóval ízesítjük. Közben két tojást felverünk, hozzáadjuk a lisztet, egy kevés sót és fél deci vizet. Elkezdjük összedolgozni a tésztát, és ha szükséges, még apránként adunk hozzá vizet, hogy a nokedli megfelelő állagú legyen.

A tésztát nokedliszaggatóval a forrásban lévő vízbe szaggatjuk. Addig főzzük, amíg a nokedlik feljönnek a víz tetejére, közben időnként megkeverjük, hogy ne ragadjanak össze. A főzővízbe egy kevés olajat is tehetünk. Amikor elkészült, szűrőn leszűrjük, majd hideg vízzel átöblítjük.

Bacon és tojás hozzáadása

Egy nagyobb serpenyőben kevés olajon megpirítjuk a kockázott bacont, majd hozzáadjuk a kifőtt nokedlit, és jól összeforgatjuk. A maradék nyolc tojást felverjük, sóval ízesítjük, majd a nokedlire öntjük. Folyamatosan kevergetve addig sütjük, amíg a tojás meg nem szilárdul és szépen bevonja a nokedlit.

Az elkészült ételt friss salátával tálaljuk.

Tipp

Ha szeretnénk még tartalmasabbá tenni, a tojásos nokedlit megszórhatjuk reszelt sajttal a sütés végén. Füstölt szalonna helyett sonkával vagy kolbásszal is elkészíthetjük, így új ízeket kapunk.

https://receptneked.wps.hu/gyors/baconos-tojasos-nokedli/