Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Bajor fasírt recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 30 dkg darált hús (sertés, pulyka vagy csirke)
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 dl tejföl (vagy főzőtejszín)
  • 1 evőkanál finomliszt
  • étolaj
  • só
  • pirospaprika
  • 1 db tojás
  • majoránna

Galuskához

  • 40 dkg finomliszt
  • 20 dkg tehéntúró
  • 4 evőkanál étolaj
  • 3 db tojás
  • 1 evőkanál apróra vágott kapor
  • só

Elkészítése

A darált húst összegyúrjuk a tojással, sóval, piros paprikával, és majorannával, majd kis gombócokat formázunk belőle.

Egy edényben pörköltalapot készítünk az apró kockára vágott hagymából, olajból, és megszórjuk egy kevés piros paprikával. Felengedjük körülbelül 2 dl vízzel, és belehelyezzük a kis gombócokat. Sóval és további majorannával ízesítjük, majd puhára főzzük a gombócokat, ami körülbelül 10-15 percig tart.

Amikor a gombócok elkészültek, a lisztet elkeverjük a tejföllel vagy főzőtejszínnel, és besűrítjük vele a pörköltet. Összeforraljuk, és készen is van az étel.

Közben elkészítjük a galuskát. A hozzávalókhoz annyi vizet adunk, hogy közepesen lágy galuskatésztát kapjunk. Bő, lobogó, sós vízben kifőzzük, majd leöblítjük, és 1-2 evőkanál forró olajjal meglocsoljuk. A túró hozzáadásával a galuska nagyon finom, “selymes” lesz.

https://receptneked.wps.hu/gyors/bajor-fasirt/