Hozzávalók:
- 400 g sütőtök megsütve
- 100 g natúr joghurt
- 50 g majonéz
- 1 ek olívaolaj
- 2 fej bio bársonyvirág (büdöske) szirmai
- 2-3 gerezd fokhagyma
- só
- frissen őrölt bors
- chili
- fahéj
- 1 kk friss petrezselyemzöld
Elkészítése:
A megsült tököt villával szedjük ki a héjából.
Az összes hozzávalót egy tálba tesszük és botmixerrel krémesre pürésítjük.
Ízlés szerint fűszerezzük.
Pirított kaláccsal, pirítóssal tálaljuk. Szórjuk meg friss petrezselyemmel, bársonyvirág szirmokkal.
[box style=”info”]Ha már unjuk a hagyományos sült sütőtököt, fejedelmi őszi reggelit készíthetünk a maradék felhasználásával.[/box]