Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

BBQ csirkés wrap recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 4 darab csirkecombfilé

áchoz

  • 3 evőkanál füstös BBQ mártás
  • 1 evőkanál édes BBQ mártás
  • 1 kiskanál bbq fűszerkeverék
  • 4 darab tortillalap

Öntet a tálaláshoz

  • 3 evőkanál majonéz
  • 2 evőkanál füstös BBQ mártás
  • 20 dkg vörös cheddar sajt
  • vegyes saláta keverék

Páchoz:

  • 1 kiskanál fokhagymagranulátum
  • 1 kiskanál füstölt fűszerpaprika
  • 1 kiskanál bors
  • 0,5 kiskanál cayenne bors
  • 1 kiskanál bbq fűszerkeverék
  • 2 evőkanál olaj

Elkészítése

A páchoz a BBQ fűszerkeveréket keverjük el az olajban, majd pácoljuk be vele a hússzeleteket. A bepácolt húst rakjuk 2-3 órára hűtőbe.

Grill serpenyőben kevés olajon süssük meg a húst pár perc alatt, majd tegyük félre.

A kétféle BBQ mártást és a fűszerekeveréket keverjük össze, majd a húst vágjuk fel kisebb darabokra. A húst keverjük össze a BBQ mártással, majd tegyük hűtőbe 1-2 órára.

Készítsük elő a tálaláshoz is az öntetet, a majonézet és a BBQ mártást keverjük el a fűszerkeverékkel.

Két tortillalapot fektessünk egymásra, majd kenjük meg az öntettel. A tetejére rakjunk a saláta keverékből, majd szórjuk meg sajttal. Ezután tegyünk húst a tetejére, végül tekerjük fel jó szorosan a tortillát.

A grillserpenyőt forrósítsuk fel, majd rakjuk bele a tortilla tekercset.

A tekercs alját és a tetejét is 1-2 percig pirítsuk a serpenyőben amíg szép színt kap kívülről.

Tálaláskor vágjuk félbe a tekercset, majd grillezünk a tetejére sajt csíkokat.

https://receptneked.wps.hu/gyors/bbq-csirkes-wrap/