Elkészítése
Tészta elkészítése:
A tészta hozzávalóit némi langyos vízzel összegyúrjuk úgy, hogy egy nyújtható, közepesen kemény tésztát kapjunk, majd egy órát pihentetjük.
Töltelék előkészítése:
Amíg a tészta pihen megtisztítjuk és apróra vágjuk a vöröshagymát, majd kevés olajon, lassan pirítani kezdjük. Közben apróra vágjuk a sonkát is és a fűszerekkel együtt hozzáadjuk a hagymához.
Kicsi vízzel felöntjük és körülbelül 15 percig pároljuk (amíg az összes víz elpárolog és a hagyma megpuhul).
A gázt elzárva felverjük a tojásokat sóval, borssal, kevés őrölt köménnyel, majd reszelünk beleszerecsendiót és 15 dkg reszelt sajtot is belekeverünk.
Összeállítás és sütés:
A tésztát egy jól lisztezett deszkán egészen vékonyra, téglalap alakúra nyújtjuk és ráhelyezzük a bécsi szeleteket úgy, hogy a széleken körülbelül 3 centimétert üresen hagyunk.
A sonkaszeleteken eloszlatjuk a tölteléket, erre pedig rákenjük a sajtos tojásokat. Feltekerjük, paprikás tejföllel megkenjük és előmelegített, 180 fokos sütőben 35 perc alatt megsütjük.
Körülbelül 10 perc pihentetés után szeletelhetjük.









