Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Bécsi, sajtos-sonkás tekercs recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A tésztához

  • 20 dkg finomliszt
  • 1 tojás
  • 1 teáskanál olaj
  • 1 teáskanál citromlé
  • só

A kenéshez

  • 1 evőkanál tejföl
  • 1 kávéskanál fűszerpaprika

A töltelékhez

  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál olaj
  • 20 dkg főtt sonka
  • 15 dkg szeletelt sonka
  • 2 tojás
  • 15 dkg sajt
  • bors
  • szerecsendió

Elkészítése

Tészta elkészítése:

A tészta hozzávalóit némi langyos vízzel összegyúrjuk úgy, hogy egy nyújtható, közepesen kemény tésztát kapjunk, majd egy órát pihentetjük.

Töltelék előkészítése:

Amíg a tészta pihen megtisztítjuk és apróra vágjuk a vöröshagymát, majd kevés olajon, lassan pirítani kezdjük. Közben apróra vágjuk a sonkát is és a fűszerekkel együtt hozzáadjuk a hagymához.

Kicsi vízzel felöntjük és körülbelül 15 percig pároljuk (amíg az összes víz elpárolog és a hagyma megpuhul).

A gázt elzárva felverjük a tojásokat sóval, borssal, kevés őrölt köménnyel, majd reszelünk beleszerecsendiót és 15 dkg reszelt sajtot is belekeverünk.

Összeállítás és sütés:

A tésztát egy jól lisztezett deszkán egészen vékonyra, téglalap alakúra nyújtjuk és ráhelyezzük a bécsi szeleteket úgy, hogy a széleken körülbelül 3 centimétert üresen hagyunk.

A sonkaszeleteken eloszlatjuk a tölteléket, erre pedig rákenjük a sajtos tojásokat. Feltekerjük, paprikás tejföllel megkenjük és előmelegített, 180 fokos sütőben 35 perc alatt megsütjük.

Körülbelül 10 perc pihentetés után szeletelhetjük.

https://receptneked.wps.hu/gyors/becsi-sajtos-sonkas-tekercs/