Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Bodzavirág palacsintatésztában recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 5 darab tenyérnyi bodzavirág
  • 2 evőkanál étkezési keményítő
  • 2 evőkanál finomliszt
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 tojás
  • só
  • ásványvíz

Sütéshez

  • 2,5 dl étolaj

Szóráshoz

  • vaníliás porcukor

Elkészítése

A bodzavirágokat megmossuk és papírtörlőn megszárítjuk.

A tojást, cukort, sót jól kihabosítjuk, majd hozzáadjuk a keményítőt és a lisztet. Végül annyi ásványvizet keverünk hozzá, hogy palacsintatészta sűrűségű tésztát kapjunk.

Az étolajat felmelegítjük és a tésztába mártott bodzavirágot az olajba tesszük és mindenhol szép pirosra sütjük.

Tálaláskor vaníliás porcukorral megszórva kínáljuk.

https://receptneked.wps.hu/gyors/bodzavirag-palacsintatesztaban-2/