Hozzávalók:
- 300 g brokkoli
- 50 ml sovány tej
- 2 tk vaj
- 1 gerezd fokhagyma
- 1⁄2 tk só
- 300 g csirkemell
- 150 g zsírszegény joghurt
- fűszerkeverék (csirkefűszer)
- só
- olívaolaj
- szezámmag
Elkészítése:
A csirkemellet kockákra vágjuk és egy tálba rakjuk. A joghurtot összekeverjük a fűszerkeverékkel és pici sóval, ráöntjük a csirkehúsokra és jól átkeverjük. Két óra hosszat állni hagyjuk, majd forró olajban zsírjára sütjük.
A brokkolit forró, sós vízben puhára főzzük.
Leszűrjük, majd kézi mixer segítségével összekeverjük a sóval, vajjal, tejjel és a zúzott fokhagymával. Egy tányérra halmozzuk, rátesszük a kisült hússzeleteket és megszórjuk szezámmaggal.