Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Bundás, töltött zsemle recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 4 db zsemle
  • sajt
  • mustár, torma, majonéz, ketchup (opcionális)
  • maradék pörkölt vagy sült hús
  • paprika, paradicsom
  • liszt, tojás, zsemlemorzsa a panírozáshoz
  • bő olaj a sütéshez


Elkészítése:

A zsemle felső harmadát levágjuk. Kissé kiszedjük a belsejét, hogy férjen bele anyag. Az aljukra mindnek kis reszelt sajtot tettem, majd ráhalmoztam a maradék pörköltet. Tettem rá egy karika paradicsomot és egy kis paprikát is, majd ismét sajttal zártam le.

A lényeg, hogy a sipkája tökéletesen illeszkedjen, ne tartsa el a töltelék, mert úgy sütés közben bejut az olaj, mivel nem tudod rendesen bepanírozni.

A művelet a szokásos egy pici apróságot kivéve: a zsemléket kívülről nedvesítsük meg. Egy tálba tegyünk vizet és a belemártott kezünkkel simítsuk át a zsemléket körbe. Ez segít ugye a lisztnek, hogy megtapadjon.

Innentől már minden a hagyományos úton zajlik. Liszt, tojás, zsemlemorzsa. Jó bő, forró olajban sütjük ki. Nem fog szétnyílni, pedig én is nagyon féltem a sütésétől. Szép barnára sütjük őket egyesével, majd a papírtörlővel leitatjuk a felesleges zsiradékot.

[box style=”info”]A maradékok felhasználásának is kitűnő módja, ugyanis tölteni szinte bármivel lehet.

Akár gyros hússal, akár maradék sült hússal, amit felcsíkozol, akár pörkölttel….

Megkenheted belülről körbe mustárral, tormával, bármivel.[/box]

https://receptneked.wps.hu/gyors/bundas-toltott-zsemle-2/