Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Bundás töltött zsemle recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 2 csapott evőkanál finomliszt
  • 8 db tojás
  • 2 kis fej vöröshagyma
  • 10 db zsemle
  • 30 dkg lángolt kolbász
  • 1 dl tej
  • 1 teáskanál só
  • 5 dl olaj (kisütéshez)

Elkészítése

A bundás töltött zsemle tartalmas, ropogós falat, amely reggelire, vacsorára vagy akár vendégvárónak is remekül megállja a helyét. A kolbász és hagyma pikáns tölteléke, valamint a bundában kisütött zsemle különleges ízélményt ad.

Elkészítés menete

  1. A zsemléket kettévágjuk, és a belsejüket óvatosan kiszedjük.
  2. Kevés olajon megpirítjuk a felkarikázott kolbászt a cikkekre vágott hagymával.
  3. Hozzáadjuk a zsemlebél felét és 2 felvert tojást, majd összesütjük.
  4. A keveréket beletöltjük a félbevágott zsemlékbe.
  5. A maradék tojásokat felverjük a tejjel, hozzákeverjük a lisztet, sózzuk és borsozzuk.
  6. A megtöltött zsemléket ebbe a masszába mártjuk.
  7. Bő, forró olajban aranybarnára sütjük őket.

Tipp

Frissen, még melegen a legfinomabb, de tejfölös mártogatóssal vagy friss zöldségekkel is kínálhatjuk. Ha változatosságra vágyunk, a kolbászt sonkával vagy szalámival is helyettesíthetjük.

https://receptneked.wps.hu/gyors/bundas-toltott-zsemle/