A bundás töltött zsemle tartalmas, ropogós falat, amely reggelire, vacsorára vagy akár vendégvárónak is remekül megállja a helyét. A kolbász és hagyma pikáns tölteléke, valamint a bundában kisütött zsemle különleges ízélményt ad.
Elkészítés menete
- A zsemléket kettévágjuk, és a belsejüket óvatosan kiszedjük.
- Kevés olajon megpirítjuk a felkarikázott kolbászt a cikkekre vágott hagymával.
- Hozzáadjuk a zsemlebél felét és 2 felvert tojást, majd összesütjük.
- A keveréket beletöltjük a félbevágott zsemlékbe.
- A maradék tojásokat felverjük a tejjel, hozzákeverjük a lisztet, sózzuk és borsozzuk.
- A megtöltött zsemléket ebbe a masszába mártjuk.
- Bő, forró olajban aranybarnára sütjük őket.
Tipp
Frissen, még melegen a legfinomabb, de tejfölös mártogatóssal vagy friss zöldségekkel is kínálhatjuk. Ha változatosságra vágyunk, a kolbászt sonkával vagy szalámival is helyettesíthetjük.