Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Gyors ételek receptjei

Bundázott almakarikák

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Frissen kisütve a legfinomabb, kívül ropogós, belül puha. Jó választás, ha gyors desszertet szeretnénk, vagy ha maradt pár alma, amit felhasználnánk. Gyerekek és felnőttek egyaránt szeretik.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
szandy0111
Beküldte: 2013.11.04.

Hozzávalók

Elkészítése

Az almákat meghámozzuk, eltávolítjuk a magházat, majd nagyjából 1 cm vastag karikákra vágjuk. A tejet, a tojást és a lisztet összekeverjük, amíg sűrű palacsintatészta állagot kapunk.

Az almakarikákat egyesével a tésztába mártjuk, ügyelve arra, hogy mindenhol bevonja. Forró olajban aranyszínűre sütjük mindkét oldalukat.

A kész darabokat papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olajat leitassuk. Tálalás előtt fahéjas porcukorral megszórjuk.

Tipp

A tészta akkor lesz ideális, ha sűrűn folyós. Ha túl híg, egy kevés liszttel sűríthetjük. A bundázott almakarikák frissen a legjobbak, de langyosan is finomak. Ha szeretnénk különlegesebbé tenni, egy kevés citromhéjat is keverhetünk a tésztába.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
szandy0111
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is