Elkészítése
Az almákat meghámozzuk, eltávolítjuk a magházat, majd nagyjából 1 cm vastag karikákra vágjuk. A tejet, a tojást és a lisztet összekeverjük, amíg sűrű palacsintatészta állagot kapunk.
Az almakarikákat egyesével a tésztába mártjuk, ügyelve arra, hogy mindenhol bevonja. Forró olajban aranyszínűre sütjük mindkét oldalukat.
A kész darabokat papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olajat leitassuk. Tálalás előtt fahéjas porcukorral megszórjuk.
Tipp
A tészta akkor lesz ideális, ha sűrűn folyós. Ha túl híg, egy kevés liszttel sűríthetjük. A bundázott almakarikák frissen a legjobbak, de langyosan is finomak. Ha szeretnénk különlegesebbé tenni, egy kevés citromhéjat is keverhetünk a tésztába.
