Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Bundázott almakarikák recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 4 alma
  • 1 tojás
  • 10 evőkanál liszt
  • 2 dl tej
  • olaj

Elkészítése

Az almákat meghámozzuk, eltávolítjuk a magházat, majd nagyjából 1 cm vastag karikákra vágjuk. A tejet, a tojást és a lisztet összekeverjük, amíg sűrű palacsintatészta állagot kapunk.

Az almakarikákat egyesével a tésztába mártjuk, ügyelve arra, hogy mindenhol bevonja. Forró olajban aranyszínűre sütjük mindkét oldalukat.

A kész darabokat papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olajat leitassuk. Tálalás előtt fahéjas porcukorral megszórjuk.

Tipp

A tészta akkor lesz ideális, ha sűrűn folyós. Ha túl híg, egy kevés liszttel sűríthetjük. A bundázott almakarikák frissen a legjobbak, de langyosan is finomak. Ha szeretnénk különlegesebbé tenni, egy kevés citromhéjat is keverhetünk a tésztába.

https://receptneked.wps.hu/gyors/bundazott-almakarikak/