Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Burgonyás, sajtos, babos labda recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg burgonya
  • 20 dkg finomliszt
  • 1 kiskanál steak fűszerkeverék
  • 20 dkg chilis babkonzerv
  • 20 dkg vörösbab konzerv
  • 30 dkg vörös cheddar sajt

Panírozáshoz

  • 10 dkg finomliszt
  • 2 tojás
  • 15 dkg pankó morzsa
  • 1 kiskanál chili pehely (opcionális)

Sütéshez

  • bő olaj vagy másmilyen zsiradék

Elkészítése

A burgonyát bő, sós vízben főzzük puhára, majd burgonya nyomóval törjük át.

Hűtsük ki teljesen, majd adjuk hozzá a steak fűszerkeveréket, a lisztet és gyúrjuk össze.

Nyújtsuk ki a tésztát, majd vágjuk nagyobb kockákra. A tészta kockákra rakjunk a reszelt sajtból, majd rakjunk rá a kétféle babból. Készítsünk gombócokat a tésztából. Figyeljünk arra, hogy jól záródjanak.

A gombócokat forgassuk meg a lisztben. A liszt után forgassuk meg a felvert tojásban. A morzsában keverjük el a chili pelyhet, majd forgassuk bele a gombócokat.

Bő, forró olajban 6-9 perc alatt süssük készre a gombócokat. Ízlés szerint tálalhatjuk bármilyen mártással, körettel.

https://receptneked.wps.hu/gyors/burgonyas-sajtos-babos-labda/