Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Gyors ételek receptjei

Céklás finomság

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A céklás finomság egy különleges, mégis egyszerű leveles tésztás fogás, amelyben a cékla édeskés íze találkozik a krémes tejfölös-majonézes töltelékkel. Látványos, színes étel, amely kiváló vendégváró falatnak vagy könnyű vacsorának.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
zsuzsi369
Beküldte: 2013.08.30.

Hozzávalók

Elkészítése

A céklát alufóliába csomagolva, 180 °C-ra előmelegített sütőben puhára pároljuk, majd felkockázzuk. Egy tálban összekeverjük a tejföllel, 1,5 evőkanál majonézzel, fél evőkanál mustárral és ízlés szerint sóval.

A leveles tésztát kinyújtjuk, rákenjük a céklás tölteléket, majd felcsavarjuk. A tetejére szórhatunk reszelt sajtot, de ez elhagyható. Előmelegített sütőben, 180 °C-on kb. 15–20 perc alatt aranybarnára sütjük.

Tipp

A céklás tölteléket feldobhatjuk egy kevés reszelt tormával vagy zöldfűszerekkel, például kaporral vagy petrezselyemmel. Ha hidegen tálaljuk, vékony szeletekre vágva színes előételként is kínálhatjuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
zsuzsi369
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is