Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Céklás finomság recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 2 darab cékla
  • 1 csomag leveles tészta
  • 1 kis doboz tejföl
  • majonéz
  • só
  • mustár
  • sajt

Elkészítése

A céklát alufóliába csomagolva, 180 °C-ra előmelegített sütőben puhára pároljuk, majd felkockázzuk. Egy tálban összekeverjük a tejföllel, 1,5 evőkanál majonézzel, fél evőkanál mustárral és ízlés szerint sóval.

A leveles tésztát kinyújtjuk, rákenjük a céklás tölteléket, majd felcsavarjuk. A tetejére szórhatunk reszelt sajtot, de ez elhagyható. Előmelegített sütőben, 180 °C-on kb. 15–20 perc alatt aranybarnára sütjük.

Tipp

A céklás tölteléket feldobhatjuk egy kevés reszelt tormával vagy zöldfűszerekkel, például kaporral vagy petrezselyemmel. Ha hidegen tálaljuk, vékony szeletekre vágva színes előételként is kínálhatjuk.

https://receptneked.wps.hu/gyors/ceklas-finomsag/