Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Céklás húsgolyók recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg darált marhahús
  • 2 szál zöldhagyma
  • 1 teáskanál olívaolaj
  • só
  • citrombors
  • petrezselyem
  • 0,5 fej cékla (apróra vágva )
  • zsemlemorzsa

Elkészítése

A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra, egy közepes méretű tepsit sütőpapírral kibélelünk. A darált marhahúst összekeverjük az apró kockákra vágott céklával és zöldhagymával. Hozzáadjuk a finomra aprított petrezselymet, sóval és citromborssal fűszerezzük.

Annyi zsemlemorzsát dolgozunk a masszába, hogy jól formázható legyen. Kevés olívaolajjal lágyítjuk, így a golyók sütés közben nem száradnak ki. Ezután kézzel kisebb golyókat formázunk, és az előkészített tepsire sorakoztatjuk őket.

A sütőben kb. 25 perc alatt aranybarnára sütjük a húsgolyókat. Forrón, tetszőleges körettel tálaljuk, például rizzsel, burgonyapürével vagy friss salátával.

Tipp

Ha szeretnénk még szaftosabbá tenni, a masszába keverhetünk egy tojást is. A húsgolyókat sütés helyett akár paradicsomszószban is megfőzhetjük, így egy finom, mártásos változatot kapunk.

https://receptneked.wps.hu/gyors/ceklas-husgolyok/