Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Cheddar sajtos jalapeno poppers recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 6 darab jalapeno (nagy )
  • vörös cheddar
  • 2 tojás
  • finomliszt
  • zsemlemorzsa
  • corn flakes
  • füstölt cayenne
  • só
  • olaj

Elkészítése

A paprikát csumájánál levágjuk úgy, hogy szépen ki tudjuk szedni a magokat és legyen hely a cheddarnak. Nekem van egy hosszú nyelű fagyis kanalam, profi szerszám a magok eltávolításához.

Ha ezzel készen vagyunk, a cheddart vastagabb csíkokra vágjuk. A sajtcsíkokat beletömködjük a jalapenoba, majd ráhelyezzük a paprika csumáját és fogpiszkálóval vagy hústűvel két oldalról átlósan megtűzzük ügyelve, hogy ne maradjon rés.

A panírozáshoz lisztet, felvert tojást, zsemlemorzsát és corn flakes-t teszünk külön tálkákba. A tojáshoz sót adunk, a corn flakeshez pedig egy kávéskanál füstölt cayennet keverünk.

A megtűzdelt jalapenokat először lisztbe forgatjuk, majd tojásba mártjuk, aztán zsemlemorzsába hempergetjük, ezután vissza a tojásba és végül a fűszeres corn flaksbe forgatjuk. Sütés előtt én egy picit szoktam várni, hogy a panír magába szívja a tojást, mert akkor tuti nem esik le róla sütés közben.

Olajat hevítünk, majd belehelyezzük a bundázott jalapenokat és aranybarnára sütjük.

Kész is a poppers!

https://receptneked.wps.hu/gyors/cheddar-sajtos-jalapeno-poppers/