Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 50 dkg virsli 0,5 csésze kukoricaliszt 0,5 csésze finomliszt 2 nagy csipet só 2 csapott tk sütőpor 1 nagyobb tojás 0,5 csésze tej olaj a sütéshez saslikpálcák a felszúráshoz Elkészítése: A szárazra törölt virsliket keresztben kettévágjuk, majd félbe tört saslikpálcákra tűzzük. Egy serpenyőben kétujjnyi olajat forrósítunk. A liszteket elkeverjük a sütőporral, sóval, majd hozzáadjuk […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó
Andrea Papikné Veress
Beküldte: 2017.03.02.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 50 dkg virsli
  • 0,5 csésze kukoricaliszt
  • 0,5 csésze finomliszt
  • 2 nagy csipet só
  • 2 csapott tk sütőpor
  • 1 nagyobb tojás
  • 0,5 csésze tej
  • olaj a sütéshez
  • saslikpálcák a felszúráshoz


Elkészítése:

A szárazra törölt virsliket keresztben kettévágjuk, majd félbe tört saslikpálcákra tűzzük.

Egy serpenyőben kétujjnyi olajat forrósítunk.

A liszteket elkeverjük a sütőporral, sóval, majd hozzáadjuk a tejet, tojást.

Simára keverjük, és egy magasabb pohárba, vagy csészébe töltjük.Ha már jó forró az olaj, akkor a virsliket megmártjuk a sűrű masszában, kicsit lecsepegtetjük, és az olajba fektetve szép barnára

sütjük.

Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni.

Ketchuppal, mustárral kínáljuk.

[box style=”info”]Már jó régen szerettem volna kipróbálni ezt az egyszerű finomságot, ami tulajdonképpen egy kukoricalisztes bundában sült virslit takar. Nem is csalódtam benne, hisz olyan hamar összeállítható, majd gyorsan ki is süthető. Aztán már csak a falatozás van hátra, és a döntés, hogy kié legyen az utolsó darab. 2,5 dl-es csészét használtam mérőnek.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Amerikai Évszak: Egész évben Ár: Nagyon olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Ebéd
Andrea Papikné Veress
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is