Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Csáky rostélyos recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 4 szelet marha rostélyos
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 3 db paradicsom
  • 3 db zöldpaprika
  • 4 db tojás
  • 2 evőkanál finomliszt
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 dl tejföl
  • só
  • bors
  • pirospaprika

Elkészítése

A vékonyra kivert hússzeleteket sóval, borssal bedörzsöljük. Az apróra vágott füstölt szalonnát kiolvasztjuk, és egy hagymából, a paprikából meg a paradicsomból a szokásos módon lecsót készítünk, majd rövid lére forralva, az elhabart tojásokat ráütjük. Amikor már kocsonyás, a tűzről levesszük, négyfelé osztjuk, és mindegyik hússzeletre teszünk belőle.

Először a hús oldalát hajtjuk rá, majd összetekerjük, és átkötjük vagy megtűzzük. Az olajban a másik, karikákra vágott hagymát megpirítjuk, a lisztbe mártott hústekercseket megforgatjuk benne, késhegynyi pirospaprikával meghintjük, és egy kevés vízzel megpároljuk.

Tálalás előtt a levét egy kevés liszttel elhabart tejföllel sűrítjük be.

https://receptneked.wps.hu/gyors/csaky-rostelyos-2/