Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Gyors ételek receptjei

Családi kedvenc omlettem

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Egyszerű, mégis különleges fogás, amelyet sütőben készítünk el. A bacon ropogósra sül, a tojásos-tejfölös alap pedig omlósan lágy marad, így minden falat gazdag ízélményt nyújt. Kiváló reggelire, gyors ebédre vagy vacsorára is.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
25 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
kjucus
Beküldte: 2013.08.24.

Hozzávalók

Elkészítése

Előkészítés

A vöröshagymát apró kockákra vágjuk, majd a tojásokkal, a tejföllel, a sóval, borssal, petrezselyemmel és a reszelt parmezánnal (ha használjuk) simára keverjük.

Sütés

A muffintepsit vagy szuflé formákat vékonyan kiolajozzuk, kibéleljük a baconszeletekkel, majd 3/4-ig megtöltjük a tojásos masszával. 180 °C-ra előmelegített sütőben 10–15 perc alatt készre sütjük, és tűpróbával ellenőrizzük az állagát.

Tálalás

A kisült omletteket villával könnyen kiemeljük a formákból. Friss zöldségekkel, kenyérrel vagy Abonettel kínáljuk.

Tipp

Ha a bacon túl sok zsiradékot engedne, a formákat sütőpapír csíkokkal is kibélelhetjük, így biztosan szépen kiemelhetők lesznek az omlettek. A tojásos masszába tehetünk reszelt sajtot vagy apróra vágott zöldségeket is, hogy még tartalmasabb legyen.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Gluténmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Reggeli
kjucus
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is