Elkészítése
Előkészítés
A vöröshagymát apró kockákra vágjuk, majd a tojásokkal, a tejföllel, a sóval, borssal, petrezselyemmel és a reszelt parmezánnal (ha használjuk) simára keverjük.
Sütés
A muffintepsit vagy szuflé formákat vékonyan kiolajozzuk, kibéleljük a baconszeletekkel, majd 3/4-ig megtöltjük a tojásos masszával. 180 °C-ra előmelegített sütőben 10–15 perc alatt készre sütjük, és tűpróbával ellenőrizzük az állagát.
Tálalás
A kisült omletteket villával könnyen kiemeljük a formákból. Friss zöldségekkel, kenyérrel vagy Abonettel kínáljuk.
Tipp
Ha a bacon túl sok zsiradékot engedne, a formákat sütőpapír csíkokkal is kibélelhetjük, így biztosan szépen kiemelhetők lesznek az omlettek. A tojásos masszába tehetünk reszelt sajtot vagy apróra vágott zöldségeket is, hogy még tartalmasabb legyen.
