Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Csicsóka chips recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • kb. 1 kg csicsóka
  • kb. 5 dl olaj
  • 1 kk só


Elkészítése:

A csicsókát alaposan megtisztítjuk. A földet lemossuk róla, majd egy kefével, vagy dörzsi szivaccsal lesikáljuk a héját. Tegyük vízbe, amíg minddel nem végzünk. Ha mindet megtisztítottuk, uborkagyalun szeleteljük vékonyra.

A felesleges vizet leitatjuk róla, majd olajat forrósítunk.

Kevés csicsókát az olajba rakunk, egyszer átkeverjük, hogy ne ragadjanak össze.
Ha már kezd barnulni, akkor érdemes egyet kiemelni, és ha a levegőn roppanós, akkor papírtörlőre kiszedni az összeset. Azonnal megszórjuk sóval. Ha későn vesszük ki az olajból, nagyon barna lesz és az íze is kesernyés.

Magában is remek csemege.

[box style=”info”]Először érdeme 1-2 szelettel próbasütést végezni, hogy lássuk, elég forró-e az olaj, és mennyi idő az, mire tökéletesre sül.

A csicsókából egy nagyon finom és különleges rágcsálnivalót készítettem. Tulajdonképpen az előkészítése nem is olyan bonyolult, de a sütésnél nagyon kell figyelni, hogy eltaláljuk a megfelelő hőmérsékletét az olajnak és azt a pillanatot, amikor a csicsóka még nem a legsötétebb, de ha már kiemeljük az olajból, akkor ropogós. A chips édeskés ízű, de ennek ellenére nagyon gyorsan elfogy. Szerintem nem lehet elegendő mennyiséget sütni belőle 🙂 Legközelebb megpróbálom a sütőben is elkészíteni.[/box]

https://receptneked.wps.hu/gyors/csicsoka-chips/