Hozzávalók:
- 5 dl tej
- 1 csipet só
- 5 ek búzadara
- 4 ek cukor
- 1 púpos ek cukrozatlan kakaópor
Elkészítése:
A tejet egy kis tálba a sóval felforraljuk.
Hozzáadjuk a búzadarát és a cukrot, majd kavargatva sűrűre főzzük.
A tejbegrízt két részre osztjuk úgy, hogy az 1/3-ához kakaóport keverünk.
Előkészített üvegpoharakba kanalazva rétegezzük.
Ha kihűlt, kakaóporral meghintve kínáljuk.
[box style=”info”]Ismertek olyan gyereket, aki nem szereti a tejbegrízt? Én igen. Próbálok trükkökhöz folyamodni, hogy legalább megkóstolja, hogy tudja, ránézésre mit nem szeret. Így született meg ez a csíkos finomság, amit pohárba adagoltunk. A lelkesedés és a kóstolás is megvolt, de továbbra sem a gyerek kedvence. Nekem így is, úgy is az egyik legkedvesebb édességem.[/box]