Elkészítése
A tésztához a lisztet egy nagy tálba tesszük. A friss élesztőt a cukorral összemorzsoljuk, majd hozzáadjuk a liszthez. Belekeverjük a sót és az olajat, végül annyi langyos vizet adunk hozzá, hogy ruganyos, homogén tésztát kapjunk. A tésztát letakarva 20-30 percig pihentetjük, amíg megkel. Ezután egy nagy méretű, lisztezett tepsibe kihúzzuk vagy kinyújtjuk.
A feltéthez a csirkemellet apró kockákra vágjuk. A vöröshagymát szintén felaprítjuk, és egy evőkanál olajon üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a csirkemellkockákat, és kevergetve addig sütjük, amíg kifehérednek. Ekkor hozzáöntünk kb. 4 evőkanál vizet, és lefedve 2-3 percig pároljuk, amíg félpuhára fő. Sóval és borssal ízesítjük. A tejföl felét hozzákeverjük a csirkemellhez, a másik felét pedig a tésztára kenjük.
A tejfölös csirkemellet egyenletesen elosztjuk a tésztán, majd megszórjuk reszelt mozzarellával.
A pizzát előmelegített sütőben 200 fokon 12-15 perc alatt aranyszínűre sütjük.
