Elkészítése
A pác elkészítéséhez a ketchupot összekeverjük sóval, frissen őrölt borssal és a chili pehellyel. A csirkeszárnyakat alaposan bekenjük ezzel a keverékkel, majd letakarva legalább 30 percig a hűtőben pihentetjük.
Egy nagyobb edényben olajat hevítünk a sütéshez. Közben előkészítjük a panírozást: a szárnyakat először lisztbe forgatjuk, majd felvert tojásba mártjuk, végül az összetört corn flakes-be hempergetjük. Fontos, hogy a pelyhek jól rátapadjanak a húsra.
Az előkészített szárnyakat forró olajban aranybarnára sütjük, majd papírtörlőn lecsepegtetjük a felesleges zsiradékot. Forrón, frissen a legfinomabb.
Tipp
A ropogós szárnyakat kínálhatjuk sült krumplival vagy friss salátával, de jól illik mellé a joghurtos fokhagymás mártogatós is. Ha kevésbé olajosan szeretnénk, sütőben is elkészíthetjük: 200 fokon 30–35 perc alatt szép ropogósra sül.
