Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Gyors ételek receptjei

Csirkeszárnyak Corn flakes köntösben

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A corn flakes bundában sült csirkeszárnyak kívül ropogósak, belül pedig szaftosak. A ketchup és chili pehely keverékéből készült pác enyhén pikáns ízt ad a húsnak, míg a kukoricapehely panír gondoskodik a különlegesen roppanós külsőről. Remek választás bulira, családi vacsorára vagy akár mártogatós szószok mellé.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
anikò varga
Beküldte: 2013.09.05.

Hozzávalók

Elkészítése

A pác elkészítéséhez a ketchupot összekeverjük sóval, frissen őrölt borssal és a chili pehellyel. A csirkeszárnyakat alaposan bekenjük ezzel a keverékkel, majd letakarva legalább 30 percig a hűtőben pihentetjük.

Egy nagyobb edényben olajat hevítünk a sütéshez. Közben előkészítjük a panírozást: a szárnyakat először lisztbe forgatjuk, majd felvert tojásba mártjuk, végül az összetört corn flakes-be hempergetjük. Fontos, hogy a pelyhek jól rátapadjanak a húsra.

Az előkészített szárnyakat forró olajban aranybarnára sütjük, majd papírtörlőn lecsepegtetjük a felesleges zsiradékot. Forrón, frissen a legfinomabb.

Tipp

A ropogós szárnyakat kínálhatjuk sült krumplival vagy friss salátával, de jól illik mellé a joghurtos fokhagymás mártogatós is. Ha kevésbé olajosan szeretnénk, sütőben is elkészíthetjük: 200 fokon 30–35 perc alatt szép ropogósra sül.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Amerikai Évszak: Egész évben Ételallergia: Tejmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
anikò varga
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is