Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Csirkeszárnyak Corn flakes köntösben recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg csirkeszárny
  • 1 kis zacskó kukoricapehely
  • bors
  • só
  • 3 evőkanál ketchup
  • 2 kávéskanál chili pehely
  • 2 dkg tojás
  • liszt (a panírhoz)
  • olaj (a sütéshez )

Elkészítése

A pác elkészítéséhez a ketchupot összekeverjük sóval, frissen őrölt borssal és a chili pehellyel. A csirkeszárnyakat alaposan bekenjük ezzel a keverékkel, majd letakarva legalább 30 percig a hűtőben pihentetjük.

Egy nagyobb edényben olajat hevítünk a sütéshez. Közben előkészítjük a panírozást: a szárnyakat először lisztbe forgatjuk, majd felvert tojásba mártjuk, végül az összetört corn flakes-be hempergetjük. Fontos, hogy a pelyhek jól rátapadjanak a húsra.

Az előkészített szárnyakat forró olajban aranybarnára sütjük, majd papírtörlőn lecsepegtetjük a felesleges zsiradékot. Forrón, frissen a legfinomabb.

Tipp

A ropogós szárnyakat kínálhatjuk sült krumplival vagy friss salátával, de jól illik mellé a joghurtos fokhagymás mártogatós is. Ha kevésbé olajosan szeretnénk, sütőben is elkészíthetjük: 200 fokon 30–35 perc alatt szép ropogósra sül.

https://receptneked.wps.hu/gyors/csirkeszarnyak-corn-flakes-kontosben/