Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Cukcsánka recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 2 közepes cukkini (feldolgozás után mérve 900 g)
  • 1 tojás
  • 7 púpos ek liszt
  • 1 tk só
  • 0,5 kk bors
  • 3 nagy gerezd fokhagyma
  • olaj a sütéshez


Elkészítése:

A cukkinikat alaposan megtisztítjuk, héjukat lehántjuk, a magos részt kivágjuk. A reszelő nagy lyukán lereszeljük. Meghintjük a sóval, borssal, belezúzzuk a megtisztított fokhagymát, beleütjük a tojást, belekanalazzuk a lisztet, és jól összekeverjük.

Az olajat felforrósítjuk, majd 1-2 ek masszát beletéve közepes lángon barnára sütjük.

Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsöpögni. Fokhagymás tejföllel és reszelt sajttal kínáljuk.

[box style=”info”]A klasszikus lapcsánka cukkinis változata. Nyáron többször is asztalra kerül a bő cukkinitermés miatt. Persze azért is, mert nagyon szeretjük.[/box]

https://receptneked.wps.hu/gyors/cukcsanka/