A cukkiniket megmosom, majd nagy lyukú reszelőn lereszelem. Ha a cukkini öregebb, meghámozom, kettévágom, és kikanalazom a magos belsejét, úgy reszelem le. Hozzáütöm a két tojást, hozzáadom a tejfölt, a zúzott fokhagymát, petrezselyemzöldet, borsozom, majd annyi lisztet adok hozzá, hogy a massza ne legyen sem túl folyós, sem túl kemény. Összeforgatom, végül sózom. Nem kell túl alaposan kikeverni.
Közben olajat hevítek, és kanállal tojásnyi nagyságú adagokat szaggatok a forró olajba. Kicsit ellapítom, majd mindkét oldalát szép pirosra sütöm.
Sztori
Mostanában sajnos nincs sok időm a konyhában, így a gyors és egyszerű recepteket keresem. Ilyen ez a cukkini lepény is, ami könnyen elkészíthető, és nagyon finom. Akár köretként, akár magában, fűszeres, fokhagymás tejföllel is tökéletes.