Elkészítése
A cukkinit lereszeljük vagy legyaluljuk, majd megsózzuk és félretesszük kb. 10 percre, hogy levet engedjen. Ezután alaposan kinyomkodjuk a nedvességet.
Egy tálban összekeverjük a tojásokkal, a zúzott fokhagymával, az apróra vágott petrezselyemmel vagy kaporral, a reszelt sajttal és egy kevés sóval. Hozzáadjuk a zsemlemorzsát, annyit, hogy jól formázható masszát kapjunk.
Kisebb fasírtokat formázunk belőle, majd bő, forró olajban aranybarnára sütjük mindkét oldalát. Papírtörlőre szedve leitatjuk a felesleges olajat.
Melegen tálaljuk, friss salátával vagy köretként húsételek mellé.
Tipp
A fasírt masszájába reszelhetünk sárgarépát vagy burgonyát is, így még változatosabb lesz. Ha könnyebb változatot szeretnénk, a fasírtokat sütőben is megsüthetjük kevés olajjal meglocsolva.
