Elkészítése
Hozzávalók:
- 2 ek reszelt cukkini
- 2 ek reszelt csiperke gomba
- 2 ek tönkölybúzaliszt
- 2 tojás
- 1 dl tej+ ásványvíz
- só
- petrezselyemzöld és zöld kapor
- sütéshez olaj + 1 tk a palacsinta tésztájába
Elkészítése:
A reszelő durva fokozatán lereszeljük a cukkinit. Sózzuk és 5-10 percig állni hagyjuk. Közben a gombát is lereszeljük.
Feltörjük a tojásokat, habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet és csomómentesre kavarjuk.
Belerakjuk a kicsit kinyomkodott cukkinit, a reszelt gombát és az apróra vágott zöld fűszereket. Elkeverjük, hígítjuk a tejjel és ásványvízzel, majd beletesszük a teáskanál olajat. (Sűrű palacsinta tésztát készítünk.)
Olajon kisütjük, majd minden palacsintát papírtörlőre szedünk, hogy leitassuk a felesleges olajat.
Ebből az adagból hat palacsinta lett.
[box style=”info”]Ajánlom ezt a palacsintát cukorbetegeknek, fogyókúrázóknak. Önmagában is finom, de köretként is kiváló. Túró töltelékkel tovább gazdagítható.[/box]


