Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Cukkinis, gombás ragu makarónival recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 30 dkg darált hús
  • 5 dkg bacon
  • 2 kissebb cukkini
  • 4 db gomba
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 csomag makaróni
  • 2 dl tejföl
  • olaj
  • 1 kávéskanál liszt (vagy keményítő )
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • só
  • bors
  • majoránna
  • ételízesítő
  • 10 dkg sajt

Elkészítése

Ragu elkészítése

A bacont apró kockákra vágjuk, és zsírjára pirítjuk. Hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, és üvegesre pirítjuk. Beletesszük a darált húst, sózzuk, borsozzuk, majd alaposan lepirítjuk. Ekkor hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet és a felszeletelt gombát. Addig pirítjuk, amíg a gomba el nem fővi a levét.

Ezután beleszórjuk a kockára vágott cukkinit, és az egészet összepirítjuk. A tejfölt kikeverjük a liszttel (vagy keményítővel), majd a raguhoz adjuk. A tészta főzővizéből annyit öntünk hozzá, hogy krémes, szaftos állagot kapjunk. Ízesítjük majoránnával és egy kevés delikáttal.

Tészta főzése és tálalás

A makarónit a csomagolásán található utasítás szerint kifőzzük, leszűrjük. A ragut a makarónival összeforgatjuk, majd a tetejét reszelt sajttal megszórva tálaljuk.

Tipp

A raguba tehetünk egy kevés erőspaprikát vagy chiliport, ha csípősebbre szeretnénk. A sajt helyett reszelt parmezánnal is kínálhatjuk, amely különlegesebb ízt ad az ételnek.

https://receptneked.wps.hu/gyors/cukkinis-gombas-ragu-makaronival/