Elkészítése
Ez a cukkinis omlett ropogós zöldségkörettel kiadós, egészséges és rostokban gazdag reggeli vagy könnyű vacsora. Változatossága miatt a család minden tagja kedvence lehet, és a gyerekek is örömmel megeszik a benne lévő zöldségeket.
Elkészítés lépései
- A körethez vajat olvasztunk egy teflon serpenyőben.
- Hozzáadjuk a csíkokra vágott zöldségeket (újhagyma, répa, vöröskáposzta), megszórjuk fűszerkeverékkel, majd roppanósra sütjük. Félretesszük.
- Az omletthez egy másik serpenyőben olívaolajat hevítünk.
- A vékonyra szelt cukkini csíkokkal kibéleljük a serpenyőt.
- Sózzuk, borsozzuk, majd ráöntjük a felvert tojásokat.
- 1-2 perc sütés után spatulával átfordítjuk, és a másik oldalát is megsütjük (ha valaki lágyabban szereti, előbb levesszük a tűzről).
- Az elkészült omlettet feltekerjük, mint a palacsintát.
- Előmelegített tányérra helyezzük, a pirított zöldségekkel körítjük, és reszelt sajttal megszórjuk.
Tipp
Ez az omlett könnyen variálható: a cukkinit helyettesíthetjük padlizsánnal, a zöldségköretet pedig szezonális alapanyagokkal (pl. brokkoli, zöldbab, cékla) is feldobhatjuk.
