Elkészítése
A cukkiniket hosszában félbevágjuk, a magos részeket kivájjuk, majd kissé megsózva állni hagyjuk. A szalonnát apró kockákra vágjuk, kevés olajon pirítjuk, majd hozzáadjuk az apróra vágott hagymát. Amikor üvegesre pirult, beletesszük a felkockázott paradicsomot, a zúzott fokhagymát, a fűszereket és a darált húst, majd kevergetve készre sütjük. Közben a rizst külön megfőzzük, és a húsos raguhoz keverjük.
A tölteléket a cukkinik csónakjaiba kanalazzuk, tetejüket meglocsoljuk tejföllel, és reszelt sajttal megszórjuk. Kiolajozott tepsibe helyezzük a töltött zöldségeket, fóliával lefedve sütjük, majd a végén fólia nélkül pirosra pirítjuk.
Tálalás
Frissen, forrón tálaljuk, köret nélkül is laktató fogás, de friss salátával vagy ropogós kenyérrel kiegészítve is remek választás.
Tipp
Ha különlegesebb ízvilágra vágyunk, a töltelékbe tehetünk apróra vágott paprikát vagy gombát is. A tejföl helyett pedig joghurtot használva könnyebb, frissebb végeredményt kapunk.

