Elkészítése
Hozzávalók:
- 40 g darált zabpehely
- 2 tojásfehérje
- 50 ml (cukormentes) mandulatej
- kb 100 ml víz
- egy csipet só
- pár csepp édesítőszer
Töltelék:
- zsírszegény túró
- citromhéj
- édesítőszer
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összekeverjük alaposan, kb 100 ml vizet adunk hozzá (ez az elkészített menyiségtől függ.)
Palacsintasütőben, kevés zsiradékon aranybarnára sütjük és túróval töltjük.
A túrót összekeverjük a citromhéjjal és édesítőszerrel.
[box style=”info”]Ebből az adagból 2 db palacsinta lett. Lényegesen tovább kell sütni, mint a hagyományos tésztából készült palacsintákat és fontos hogy a alacsony fokozaton süssük! Kiválóan beilleszthető a diétás étkezésekbe![/box]
