Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Dinsztelt káposzta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 0,5 kg fejes káposzta ( vékony csíkokra vágva)
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 kávéskanál étolaj
  • só
  • 1 kávéskanál kristálycukor
  • őrölt bors
  • őrölt kömény

Elkészítése

Az olajon üvegesre pároljuk a kockára vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a káposztát. Sózzuk, borsozzuk, és rászórjuk az őrölt köménymagot. Fedő alatt, lassú tűzön puhára pároljuk. Amikor megpuhult, kis citromlével vagy ecettel megsavanyítjuk. Levesszük a fedőt, majd amikor elfőtte a levét, meghintjük a cukorral. A cukor karamellizálódása miatt a káposztának szép barna színe lesz. Vigyázzunk, hogy ne égjen le, és kis lángon, többszöri kavarással készre főzzük. Köretként vagy savanyúságként húsételek, sültek mellé kínáljuk.

https://receptneked.wps.hu/gyors/dinsztelt-kaposzta/