Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Diófasírozott céklás árpagyönggyel recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Diófasírt

  • 2 darab szikkadt zsemle (rozsos)
  • 1 fej gyöngyhagyma
  • 2 tojás
  • 10 dkg darált dió
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 darab krumpli
  • só
  • bors
  • római kömény
  • friss petrezselyemzöld
  • tej
  • 2 dkg vaj
  • 5 dkg sajt

Céklás árpagyöngy

  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 fej cékla
  • 15 dkg árpagyöngy
  • 2 evőkanál olaj
  • frissen reszelt torma
  • őrölt kömény ízlés szerint
  • só
  • bors
  • 150 g tejföl

Elkészítése

Tejbe áztatjuk a zsemléket.

A felolvasztott vajon megdinszteljük a kockára vágott hagymát. Lereszeljük a krumplit és a sajtot illetve összeaprítjuk a petrezselyemlevelet.

A zsemléket kifacsarjuk, majd összegyúrjuk a dióval, kihűlt hagymával, sajttal, tojásokkal, krumplival és a fűszerekkel, majd pihentetjük kicsit.

Előmelegítjük a sütőt 170 fokra. A fasírtmasszából kis gombócokat formálunk és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, majd megsütjük kb 30 perc alatt, közben félidőben megfordítjuk.

A körethez üvegesre dinszteljük az apróra vágott hagymát a felforrósított olajon, majd rátesszük a megmosott árpagyöngyöt és fehéredésig pirítjuk. Ezután hozzáadjuk a reszelt nyers céklát, majd felöntjük annyi vízzel, hogy 2-3 ujjnyival lepje el és fűszerezzük, majd puhára főzzük. A végén belekeverjük a tormát és fedő alatt pihentetjük.

https://receptneked.wps.hu/gyors/diofasirozott-ceklas-arpagyonggyel/